Закон і Бізнес


Суд визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку»


18.04.2019 14:17
3804

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов українського бізнесмена Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів щодо націоналізації ПАТ «КБ «ПриватБанк».


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ОАСК.

Окружний адміністративний суд Києва визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій «Приватбанку», перадає «Закон і Бізнес».

Підставами для ухвалення ОАСК такого рішення були, в тому числі, недоведеність відповідачами наявності визначених законом підстав для віднесення ПАТ «КБ «Приватбанк» до категорії неплатоспроможних, внаслідок чого в подальшому було ініційовано процедуру його націоналізації, та власне порушення процедури націоналізації банку, порядок якої регламентований на законодавчому рівні.

Нагадаємо, що розгляд даної справи тривав з червня 2017 року. 

Як зазначили у суді, тривалий строк розгляду справи пов'язаний, зокрема, з загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ.

У НБУ не згодні з рішення суду та будуть оскаржувати в апеляційній інстанції.

Зазначимо, у зв'язку з високим суспільним резонансом навколо даної справи, сьогодні, 18 квітня, о 15:30 ОАСК проведе брифінг щодо рішення суду про визнання незаконною націоналізацію «Приватбанку».

Закон і Бізнес