Закон і Бізнес


Суд зупинив конкурс на посаду голови Митниці


18.04.2019 11:51
3114

Суд зупинив дію розпорядження Уряду щодо оголошення конкурсу на посаду Голови Митної служби.


Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака  щодо  зупинення дії розпорядження Уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови державної митної служби, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в ОАСК, 17 квітня суд ухвалив задовольнити відповідну заяву про забезпечення позову і зупинити дію розпорядження Кабінету Міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Державної митної служби». Окрім цього суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Суд ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову виходив з того, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Окрім цього, суд врахував те,  що заявник посилався на норми закону, які на його думку, порушені при прийнятті та виконанні розпорядження Уряду «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Державної митної служби».

Закон і Бізнес