Закон і Бізнес


У Києві обговорять правовий вимір академічної доброчесності


17.04.2019 08:50
2277

Про проблему порушення академічної доброчесності, що призводить до цілком реальних правових наслідків, розкажуть фацівці під час семінару, що пройде 17 квітня у столиці.


Навчання проводять Комітет з юридичної освітньої політики та Комітет інтелектуальної власності ВГО Асоціації адвокатів України спільно з Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Американськими Радами з міжнародної освіти та ГО «Студія сучасного права», передає «ЗіБ».

Як повідомили у ААУ, семінар выдбудеться о 15:00 у приміщенні Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка (м. Київ, вул. Ю. Іллєнка (Мельникова), 36/1, мала актова зала).

Тож що таке академічна доброчесність? Як розмежувати етичні та юридичні аспекти цієї концепції? Хто і як може виявити та встановити факти порушення академічної доброчесності? Якою є відповідальність за порушення академічної доброчесності та якими є її підстави? Як уникнути звинувачень в академічній недоброчесності? Що робити, якщо такі звинувачення вже мають місце?

На ці та інші запитання учасники семінару матимуть можливість отримати відповіді від українських і зарубіжних фахівців, які всебічно розглянуть цю актуальну проблему.

Захід включатиме три тематичних блоки:

І. Загальна інформація про концепцію академічної доброчесності/недоброчесності, історія питання та поточна ситуація в Україні;

ІІ. Академічна доброчесність як правова категорія: визначення та нормативне закріплення поняття, складові академічної доброчесності, поради щодо дотримання академічної доброчесності, методи виявлення академічної недоброчесності, правові наслідки порушення академічної доброчесності ;

ІІІ. Сase-study: правовий аналіз конкретних ситуацій і судових справ.

Докладніше про семінар та реєстрація — за посиланням.

Закон і Бізнес