Закон і Бізнес


Коли хочеться керувати


№15 (1417) 20.04—26.04.2019
5917

На рішення у справі вирішив уплинути працівник ЗМІ. Він висунув вимоги, розписав по пунктах, як треба правильно здійснювати правосуддя, а також запевнив, що його статтю та звернення варто долучити до матеріалів справи.


У провадженні Олега Назаренка з Харківського районного суду Харківської області перебуває справа за позовом Мереф’янської міської ради про відібрання дитини без позбавлення батьківських прав. За день до засідання він отримав лист від члена Національної спілки журналістів. Той вимагав ужити заходи оперативного реагування та повернути дитину в сім’ю. Серед них — запросити на засідання ЗМІ, вислухати думку дитини, повернути її мамі та бабусі, а також долучити до справи звернення й опублікований матеріал, який, на думку автора, відображає громадську думку із цього питання.

Автор листа не бере участі в розгляді справи. Звернення не передбачено Цивільним процесуальним кодексом, але містить вимоги ухвалити рішення на користь однієї зі сторін. Такі заяви О.Назаренко потрактував як тиск на правосуддя і звернувся зі скаргою до Вищої ради правосуддя (№1606/0/6-19), Генерального прокурора та Ради суддів.