Закон і Бізнес


Непідйомна процедура


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
2996

У прес-конференції «Проблема 1 січня: чи буде можливим надходження якісних імпортованих ліків і медичних виробів до українських пацієнтів» взяли участь представники організацій пацієнтів й індустріальних фармацевтичних асоціацій.


Захід організований з метою привернути увагу органів державної влади й широкої громадськості до проблеми забезпечення українських пацієнтів медикаментами, яка може виникнути незабаром.

У ході прес-конференції обговорювалися питання, пов’язані з можливим зникненням з прилавків аптек більшості імпортованих лікарських засобів, включаючи життєво необхідні.

Експерти вказали декілька причин очікуваної тимчасової затримки постачання лікарських засобів. Основна з них полягає в тому, що компанії-виробники не можуть пройти громіздку процедуру підтвердження сертифікатів відповідності належній виробничій практиці у встановлені державою терміни.

На прес-конференції особлива увага була приділена розгляду необхідних дій з недопущення ситуації, коли пацієнти не зможуть вчасно отримати необхідні лікарські кошти.

У заході взяла участь ЮФ «Даневич».