Закон і Бізнес


Циклон імені себе


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
2939

Метеорологи Вільного університету Берліна запропонували німцям «узяти шефство» над циклонами. Вартість послуги складає €199. За цю суму ім’я «власника» області низького атмосферного тиску може прозвучати в телевізійному прогнозі погоди, а також буде згаданим у записах метеорологів.


Як пише Thueringer Allgemeine, фахівці також виставили на продаж і право привласнювати циклонам ім’я або прізвисько їх «патрона» — така можливість оцінена в €299. Варто відзначити, що на 2013 рік велика частина областей низького тиску вже знайшла господарів, проте деякі циклони все ще залишаються безіменними.

Метеорологи попросили звернути на це особливу увагу тих, чиї імена починаються на букви V, X, N і P, — їхьвласники ще можуть встигнути записати на себе циклони, що залишилися без назв. Правда, право привласнити ім’я області низького атмосферного тиску отримали лише чоловіки. Що стосується жінок, то їм за €199 дозволено спонсорувати й давати свої імена областям високого тиску. У 2014 р. метеорологи поміняють правила й тоді чоловіки зможуть давати імена антициклонам, а жінки — циклонам.

Гроші, які отримає Вільний університет Берліна, будуть витрачені на дослідження в галузі метеорології.