Закон і Бізнес


Рибка в банці


№14 (1416) 13.04—19.04.2019
3821

В американському штаті Північна Кароліна заарештували чоловіка, обвинуваченого в жорстокому поводженні з акваріумною рибкою. Він переїхав і залишив її напризволяще.


При огляді будинку, де раніше жив 53-річний Майкл Рей Гінсон, знайшли брудний акваріум, в якому плавала рибка. Вона страждала від недоїдання і гексамітозу — хвороби, яка могла бути пов’язана з поганим утриманням. Як з’ясувалося, після переїзду чоловік покинув рибку в старій квартирі.

Помічники шерифа вилучили її й відвезли в зоомагазин, де її планують вилікувати й підшукати нового господаря. За словами продавця, це астронотус (ще її називають оскар, або риба-око), який може вирости до 40 см у довжину. «Вони добре піддаються тренуванню, кожна має свій характер, деякі бувають агресивними», — стверджує торговець.

М.Гінсону висунули обвинувачення в залишенні рибки в безпорадному стані й трьох випадках жорстокого поводження з тваринами. В офісі шерифа відзначили, що чоловік став першим жителем округу, якого викрили в жорстокості до акваріумної рибки.

Поки що М.Гінсона відпустили під заставу в сумі $4000. Наголошується, що вартість однієї особини оскара коливається від $40 до 50.