Закон і Бізнес


Хрест на бананах


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
2518

Британська телерадіомовна корпорація Бі-Бі-Сі ввела нову заборону для працівників. Тепер усім журналістам не дозволяється на робочих місцях у новій штаб-квартирі корпорації їсти банани.


По всьому офісу розвішено багато плакатів із закликом відмовитися від вживання цих фруктів на робочому місці, повідомляє РИА «Новости». На постерах зображено банани, перекреслені хрестом.

Причиною введення такої заборони стала скарга однієї з журналісток, котра розповіла керівництву корпорації про те, що для неї будь-який контакт з цими тропічними фруктами може виявитися смертельним через сильну алергічну реакцію.

Цю інформацію підтвердили в прес-службі Бі-Бі-Сі. Як повідомляє газета The Sun, тепер усім без винятку працівникам корпорації не дозволяється не тільки споживати банани в присутності колег, але й чистити ці фрукти.

Така незвичайна заборона практично відразу стала приводом для жартів серед журналістів. Бі-Бі-Сі тепер запропоновано розшифровувати як Banned Banana Corporation (Корпорація заборонених бананів). Проте керівництво компанії нічого смішного у своїй забороні не бачить, оскільки вона безпосередньо пов’язана із збереженням життя людини.