Закон і Бізнес


Украдена дорога


№2-3 (1093) 19.01—25.01.2013
2561

Співробітники комерційної структури Рівненської області заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 1,7 млн. гривень, що були виділені на виконання поточного ремонту автомобільних доріг загального користування Рівненської області.


У червні 2011 року після проведення відповідного конкурсу Служба автомобільних доріг у Рівненській області уклала із комерційною структурою — переможцем тендерних торгів — угоду щодо ремонту автошляхів регіону на загальну суму 23 млн грн. і після завершення робіт у повному обсязі розрахувалась з цим підприємством.

Однак працівники СБУ встановили, що службові особи підприємства внесли до актів виконаних підрядних робіт недостовірні дані стосовно вартості використаних матеріалів (бітуму, асфальтобетону та щебеню різних фракцій), що призвело до протиправного заволодіння державними коштами на суму 1,7 млн грн.

За матеріалами СБУ Управлінням МВС України в Рівненській області розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») КК.