Закон і Бізнес


Проблемні корупціонери


№14 (1416) 13.04—19.04.2019
4020

Того тижня на засідання мали приїхати свідки з різних регіонів, щоб розповісти про корупційні дії високопосадовців Одеської міської ради. Проте детективи чомусь замість свідків вирішили допитати самих суддів.


На адресу голови Малиновського районного суду м.Одеси надійшов лист від детектива Національного антикорупційного бюро. Правоохоронець забажав, щоб очільник установи забезпечив явку на допит як свідків у кримінальних провадженнях трьох суддів: Сергія Черевка, Дмитра Передерка та Віктора Короя.

Темою розмови мала стати відмова свідків від давання показань. А справа, про яку мова, стосується обвинувачення високопосадовців Одеської міськради.

Справа привернула до себе увагу місцевих мас-медіа, які постійно висвітлюють перебіг справи, та громадських активістів. Усі попередні засідання у справі знімали на відео, тож, на думку суддів, немає жодної потреби йти на допит, адже детективи можуть просто подивитися відеозапис засідань і дізнатися про все, що їх цікавить.

Однак того тижня, коли на судові засідання у справі мали приїхати свідки з інших регіонів, у НАБУ виникли до суддів запитання щодо попередніх засідань. Такі дії законники вважають безпідставним затягуванням процесу та втручанням у діяльність, про що й поскаржилися до Вищої ради правосуддя (№1496/0/6-19). Вони стверджують, що, перебуваючи під шаленим тиском, колегія намагається вжити всіх можливих заходів, аби розгляд справи відбувся швидко і законно.