Закон і Бізнес


РАУ проведе дводенне засідання в Дніпропетровській області


08.04.2019 12:29
3122

12-13 квітня у Дніпропетровській області відбудеться чергове засідання Ради адвокатів України, на якому розглянуть питання поточної діяльності НААУ, ведення ЄРАУ, звернення адвокатів щодо поєднання трудових відносин з діяльністю адвоката, а також конфліктну ситуацію у адвокатському самоврядуванні.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» в Національній асоціації адвокатів України, засідання відбудеться за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Піщанка, вул. Чкалова, 70, конференц-зал  Комплексу «GOODZONE».

До проекту порядку денного засідання включено традиційні питання про діяльність НААУ та функціонування ЄРАУ. РАУ також розгляне звернення адвокатів щодо представництва адвокатом інтересів клієнта в судах у контексті адвокатської монополії, зокрема, і щодо поєднання трудових відносин (заступника генерального директора, начальника юридичного відділу, заступника начальника юридичного відділу державного підприємства) з діяльністю адвоката; орієнтовного розміру адвокатського гонорару за представлення інтересів державного органу в судах різних інстанцій на 1 січня 2020 року. Низка звернень стосуються  особливостей діяльності адвокатських об’єднань, посвідчення документів адвокатом, інших питань практичної адвокатської діяльності.

РАУ також розгляне колективну скаргу адвокатів безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області від 25 липня 2018 року.

На засіданні РАУ представлять результати роботи декілька створених раніше Робочих груп, зокрема, з удосконалення процедури отримання ордеру на надання правової (правничої) допомоги і витягу з ЄРАУ через особистий кабінет адвоката на офіційному веб-сайті НААУ та з інших пов’язаних питань; з дослідження питання необхідності встановлення та затвердження мінімального розміру виплат на оплату послуг адвоката з надання професійної правової (правничої) допомоги;з розробки пропозицій в сфері юридичної (практичної) освіти до паспорту спеціальності 081 – «Право» та інших пов’язаних питань; з дослідження питання рейтингування учасників публічних закупівель професійної правничої (правової) допомоги.

Спеціальна тимчасова комісія, створена РАУ у грудні 2018 року, доповість про результати дослідження ситуації відсторонення адвоката Н.Целовальніченко від практики у ЄСПЛ.

Конфліктна ситуація у адвокатському самоврядуванні Дніпропетровської області також включена до порядку денного РАУ. Про результати доповість Робоча група з питань проведення конференції адвокатів Дніпропетровської області 07 грудня 2018 року.

Планується заслухати членів Робочої групи з опрацювання проекту Методичних рекомендацій щодо порядку розгляду адвокатських запитів, який розроблений Національною поліцією України

До порядку денного також внесені питання про відкриття представництва НААУ у Королівстві Данія (м.Холстебро) і Комітету з питань митного та податкового права при НААУ.

РАУ також обговорить проведення відбіркових змагань з футболу серед адвокатів України «Кубок UNBA 2019» та участі збірної команди НААУ у Чемпіонаті світу – «Eurolawyers – 2019».

Закон і Бізнес