Закон і Бізнес


Судді пригрозили в разі ухвалення рішення не на користь певних осіб


05.04.2019 16:39
2440

Суддя Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області Лалі Новік отримала перед початком засідання sms-повідомлення з погрозами їй та членам її родини.


У вказаних повідомленнях суддя  вбачає ознаки втручання у її діяльність як судді під час здійснення правосуддя, що полягає у зверненні в не передбачений законом спосіб з погрозами життю судді та членам її родини та повідомила про цей випадок Вища раду правосуддя, передає «ЗіБ».

Як повідомили у прес-центрі судової влади,  3 квітня 2019 року у судді були призначені до розгляду справа про визнання фізичної особи недієздатною та справа за позовом в інтересах неповнолітніх дітей.

Того же дня вранці  близько 11:00 судді Л.Новік з невідомого телефонного номера надійшли sms-повідомлення, які містили ненормативну лексику та погрози їй та членам її родини в разі ухвалення рішення у справі не на користь певних учасників процесу.

Як вбачається з тексту повідомлення, погрози стосуються цивільної справи за участю жінки похилого віку.

Суддя зазначає, що у зазначених цивільних справах фігурують учасники процесу, які підпадають під ознаки суб’єктів, визначених змістом повідомлень.

Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Закон і Бізнес