Закон і Бізнес


Голе мистецтво

Русалкам закрили груди, щоб не шокувати відвідувачів


Автор скульптур вважає, то адміністрація парку позбавила відвідувачів можливості милуватися красою.

№13 (1415) 06.04—12.04.2019
4372

Індонезійський парк розваг одягнув статуї русалок з відкритими грудьми в золотисті топи. Адміністрація парку пояснила, що таким чином захищає традиційні східні цінності.


Русалки з голими грудьми стояли в парку Ancol Dreamland у Джакарті останні 15 років, тому рішення їх прикрити багатьох здивувало. Хтось припустив, що адміністрація піддалася тиску зовнішніх сил, пише Бі-Бі-Сі.

Але начальство пояснило, що вирішило закрити груди статуям ще рік тому. «Це рішення менеджменту, ніякого тиску зовні не було, — сказала представник парку Ріка Лестарі. — Ми перебуваємо в процесі перетворення на сімейний парк розваг». Мабуть, на думку адміністрації, голі статуї шокуватимуть відвідувачів.

Останні теж спантеличені. Вигляд статуй їх не турбував, попри те що багато хто приходить сюди з дітьми. Та й сам парк розташований неподалік пляжу. Навряд чи в морі можна побачити русалку в такому топі, вважає дехто з відпочивальників.

Статуї не раз ставали причиною незадоволеності консервативної публіки. Наприклад, у 2016 році, під час візиту президента Ірану в Рим, у капітолійських музеях прикрили голі античні статуї. Іранці в соцмережах іронічно дякували Італії за «порятунок ісламу».