Закон і Бізнес


Дуже багато відмінників


№13 (1415) 06.04—12.04.2019
4410

Міністерство освіти Великої Британії збирається карати британські університети, якщо ті ставитимуть студентам високі оцінки й видаватимуть багато дипломів з відзнакою.


Відомство вдалося до такого заходу після того, як стало відомо, що в 2016—2017 навчальному році 27% випускників британських університетів отримали дипломи з відзнакою, тоді як в 2010—2011 — тільки 16%. Випускників, які отримали звичайні документи, теж стало більше. Чиновники побоюються, що через це дипломи британських вузів менше цінуватимуть працедавці.

За «інфляцію дипломів» університети можуть заплатити штраф у розмірі до £500 тис. або навіть тимчасово позбутися ліцензії. За справедливістю оцінок стежитиме громадська організація при міністерстві освіти Office for Students (OFS).

При цьому Організація з питань захисту інтересів університетів Великої Британії (Universities UK) стежитиме за тим, щоб оцінки не занижувалися штучно. За словами представників Universities UK, університети мають стимулювати кожного студента отримувати максимум знань і навичок під час здобуття освіти.