Закон і Бізнес


В АПУ пояснили, чому трьох кандидатів не прийняли до Асоціації


04.04.2019 12:33
3327

Асоціація правників України прокоментувала ситуацію, що склалася навколо відкладення рішення по 3 кандидатах, яких не прийняли до лав Асоціації.


29 березня 2019 року Правління Асоціації правників України розглядало питання прийняття 96 бажаючих осіб до членів Асоціації. Всіх прийняли, окрім трьох кандидатів, через що один із кандидатів виступив проти такого рішення та оприлюднив у соцмережах текст протоколу опитування членів Правління Асоціації щодо прийому у члени та у кандидати у члени, передає «ЗіБ».

Асоціація правників України назвала причини відкладення рішення по 3 кандидатах:

- окремі члени Правління висловили занепокоєння висуванням зазначених 3 кандидатів у члени Правління (відбулося 21 - 22 березня 2019 р.) до їх прийняття у члени АПУ, що, на думку окремих членів Правління, є порушенням Статуту АПУ.

- було запропоновано запросити 3 кандидатів на зустріч з Правлінням для з'ясування, зокрема, таких питань:

1) чи усвідомлюють кандидати, що розумне тлумачення Статуту АПУ не надає їм можливості балотуватися у Правління, оскільки, на дату їх висунення, вони ще не були членами Асоціації;

2) якщо у кандидатів є інше бачення, на чому воно базується, та як кандидати та Асоціація можуть вирішити це питання із урахуванням інтересів всіх сторін;

3) і головне, чи мають кандидати намір все ж таки вступити до лав АПУ незважаючи на те, що їм може бути відмовлено в участі у виборах на посади членів Правління (таке рішення належить до компетенції Виборчої комісії, а не Правління).

АПУ наголосило, що стосовно зазначених 3 кандидатів не було прийнято жодного рішення (включаючи рішення про відмову) та запевняє, що належне рішення буде прийнято Правлінням у передбачений Статутом строк.

Крім цього, Правлінням Асоціації прийнято рішення про проведення внутрішньої перевірки обставин складання та оприлюднення тексту вищезазначеного протоколу.

АПУ закликає не вбачати упередженого ставлення до окремих кандидатів в члени Асоціації у діях Правління і не покладатися на неповну інформацію у соціальних мережах, а також не втручатись в діяльність Правління та інших органів АПУ у здійсненні ними своїх дискреційних повноважень на підставі їх статутного мандату.

Закон і Бізнес