Закон і Бізнес


У РСУ займуться підвищенням зарплат працівникам судів


02.04.2019 11:58
1019296

Через брак працівників у судах не забезпечується безперебійна діяльність технічних систем відеофіксації судових засідань і відеоконференцзв'язку. Вирішення цієї проблеми Рада суддів України вбачає у піднятті рівня заробітної плати відповідних фахівців.


Про дану проблему поговорили члени Ради суддів України під час наради, що відбулася 1 квітня, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили у РСУ, через відсутність у Державного підприємства «Інформаційні судові системи», яке обслуговує всі телекомунікаційні системи судової влади, відповідних спеціалістів, до участі у нараді через відеоконференцзв'язок не змогли підключаться члени РСУ з Одеси, Тернополя, Дніпра та інших регіонів України. Тому у РСУ викликають сумніви щодо можливості цієї установи забезпечити діяльність такої складної системи як ЄСІТС.

За результами наради було вирішено призначити на 19 квітня  засідання Ради суддів України, на якому розглянуть питання щодо врегулювання проблеми з виплатою заробітної плати працівникам апарату судів.

Колективні звернення від судів щодо цього до Ради почали надходити вже на початку березня.

Також Рада повернеться й до проблемних питань, які стосуються кваліфікаційного оцінювання суддів, зокрема йтиметься про стан і строки проведення процедури. Окрім того, члени Ради планують розглянути питання щодо повноважень суддів, до яких було застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді відсторонення від здійснення правосуддя на певний термін, а також вперше офіційно планують зустрітися з новопризначеним Головою Служби судової охорони Валерієм Бондарем.

Закон і Бізнес