Закон і Бізнес


У Президента зреагували на вимоги нотаріусів щодо відміни переатестації


29.03.2019 14:18
5282

Адміністрація президента України просить уряд розглянути пропозиції Нотаріальної палати України та напрацювати узгоджений підхід до врегулювання ситуації в нотаріаті.


Про це йдеться у відповіді Адміністрації Президента України з приводу звернень НПУ від 7 лютого та 27 лютого 2019 року щодо урядової постанови від 24.10.2018 № 860 «Про реалізацію експериментального проекту у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень і державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» та запобігання створення в Україні «російської моделі» нотаріату, передає «ЗіБ».

Зазначимо, цією постановою передбачено встановлення для нотаріусів необхідності підтвердженням своєї професійної компетентності у разі відновлення доступу до реєстрів шляхом проходження тестування.

У НПУ вважають, що подібне нововведення суперечить законодавству України, а також створює корупційні ризики.

У своїй відповіді Адміністрація Президента повідомила, що відповідні звернення надіслано до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути пропозиції НПУ, напрацювати узгоджений підхід до врегулювання порушеної проблематики та поінформувати про результати.

Закон і Бізнес