Закон і Бізнес


Німецька пунктуальність

Запізнення на іспит прирівнюється до нескладення, а ось на роботу при гнучкому графіку можна й не поспішати


№12 (1414) 30.03—05.04.2019
Наталія ЛАЗАРЕВА, DW
3919

П’ять хвилин запізнення мало не коштували диплома студентці юридичного факультету університету в Лейпцигу. Але що б сказало дівчині німецьке начальство, якби вона запізнилася?


Дівчина вчасно приїхала на іспит, але запізнилася на 5 хвилин на другу частину після короткої паузи. Екзаменаційна комісія не зарахувала результати — і студентка провалила іспит. У двох судах, де вона намагалася оскаржити таке рішення, позов не задовольнили. І лише у вищій інстанції — Федеральному адміністративному суді — закон став на захист дівчини.

Водночас дослідження показують, що кожен десятий співробітник німецької компанії запізнюється на роботу хоча б раз на місяць. Основні причини достатньо банальні: затори або інші проблеми з громадським транспортом, пізній підйом, погодні умови й необхідність вести дітей у школу.

Чверть компаній, підкреслюють автори одного з досліджень, вже звільнила мінімум одного недбайливого працівника за невчасну появу в офісі. Навіть страйк людей, які працюють на громадському транспорті, про який було оголошено заздалегідь, не може бути виправданням. Згідно із законом співробітник повинен ужити всіх заходів, щоб прийти на роботу вчасно. За запізнення він може дістати мінімум догану.

Але якщо для чиновників сидіти на робочому місці з 8:00 до 17:00 — звична справа, то комерційні підприємства Німеччини нерідко переходять на гнучкіший графік. Не рідкість, коли співробітники самі вибирають час для відвідин офіса.

Але навіть якщо в компанії діє гнучкий графік, перш ніж переводити будильник на годину пізніше, краще заздалегідь обговорити це з працедавцем.