Закон і Бізнес


Регіональний зріз реформ


№12 (1414) 30.03—05.04.2019
3499

У 6 регіонах сформовані ради з питань реформи правосуддя. Вони покликані посприяти формуванню політики у цій сфері на місцевому рівні.


Процес утворення цих рад тривав з липня 2018 до лютого 2019 року. Тож представники Чернівецької, Дніпропетровської, Харківської, Львівської, Одеської областей та Донбасу вперше зібралися на щорічному конгресі регіональних рад з питань реформи правосуддя.

Кожна рада складається з представників правничої професії, наукових кіл, студентів і громадських організацій. Вони регулярно зустрічатимуться для визначення та обговорення тем, пов’язаних з реформою правосуддя. Мета — дати політикам у Києві чіткішу картину потреб і очікувань регіонів щодо реформи правосуддя.

Регіональні ради діють як постійні робочі групи за підтримки проекту ЄС «Право-Justice». За інформацією прес-служби проекту, конгрес допоміг розпочати діалог між радами й особами, які приймають рішення. Основні команди презентували свої перші ініціативи, які включали моніторинг упровадження процесуальних кодексів, розвиток служби приватних виконавців, дію нового Кодексу з питань банкрутства.