Закон і Бізнес


Суд знайшов корупціонерку на пошті і покарав її


27.03.2019 12:25
3408

Начальниця поштового відділення підроблювала документи та привласнювала собі соціальні виплати.


За такі протиправні дії Летичівський районний суд визнав жінку винною у службовому підробленні (частина перша статті 366 Кримінального кодексу України) і привласнені чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (частина друга статті 191 Кримінального кодексу України), передає «Закон і Бізнес».

Суд призначив їй 2 роки позбавлення волі і ще на півтора позбавив права займати посади, пов’язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Проте від в’язниці її звільнили з випробовуванням, встановивши півтора роки іспитового строку.

Як повідомили у прес-службі Хмельницького апеляційного суду, апеляційна інстанція ухвалила нове рішення: 1 рік 6 місяців обмеження волі з відбуванням реально і 2 роки позбавлення права займати згадані посади.

Як встановили суди, начальниця поштового відділення протягом 2016 року, зловживаючи своїм службовим становищем, неодноразово підробляла  у документах підписи отримувачів і платників, привласнюючи гроші собі. Це були кошти, призначені на виплату соціальної допомоги людям, оплату комунальних послуг від населення, передплату газет. Усього жінка заподіяла Укрпошті матеріальних збитків на суму 28035 грн.

Закон і Бізнес