Закон і Бізнес


Комфорт по-віденськи

Столицю Австрії визнано найкращою для проживання


Один з найвищих балів у рейтингу комфортності Відень отримав за свою транспортну інфраструктуру.

№11 (1413) 23.03—29.03.2019
4487

Відень десятий рік поспіль залишається лідером рейтингу найкомфортніших для життя міст світу. На другому місці — Цюрих, а замикає трійку — Ванкувер (Канада).


Цього року рейтинг консалтингової компанії Mercer помітно розширився. Замість торішніх 140 до нього ввійшло 231 місто.

Вони оцінюються за понад 50 показниками в 9 категоріях: рівень охорони здоров᾽я, політична і соціальна захищеність, розвиток міської інфраструктури і транспорту, можливості для культурного відпочинку, економічний клімат, доступність продуктів та інших необхідних товарів, соціокультурне середовище, можливості освіти, доступність житла і погодні умови.

Столиця Австрії лідирує за такими показниками, як медобслуговування, освіта, культурне життя, транспорт і політична стабільність. У 2018 році її також визнано найкомфортнішим для життя містом світу за версією The Economist. До того 7 років поспіль цей рейтинг очолював австралійський Мельбурн.

А ось найбезпечнішим визнано Люксембург. Другий рядок за цим показником поділили три швейцарські міста: Базель, Цюрих і Берн, а також столиця Фінляндії Гельсінкі.

З міст ЄС до першої десятки ввійшли Мюнхен (3-тє місце), Дюссельдорф, Франкфурт і Копенгаген (з 6-го до 8-го). Київ минулого року займав 118-ме місце, а в цьому опинився на 173-му, випередивши Санкт-Петербург (174), але поступившись Єревану (170) і Москві (167). Для порівняння: відразу перед Києвом — столиця Уганди Кампала.

На останньому, 231-му місці, розташувався не сирійський Дамаск, як минулого року, а Багдад. Не набагато краще фахівці оцінили столицю ЦАР Бангі та столицю Ємену Сану.