Закон і Бізнес


Щеплення від штрафу


№11 (1413) 23.03—29.03.2019
3331

В Італії дітям, які не пройшли вакцинації, заборонили ходити в школу і дитячий садок. Згідно з новим законом, якщо батьки привели дитину в школу і не можуть документально підтвердити вакцинацію, їх чекає штраф у розмірі €500.


Деякі італійці виступили проти нового закону і в соцмережах писали, що взагалі не водитимуть дітей до школи. Водночас декого вже спіймали на підробленні даних про щеплення дітей.

Як відзначає Local, багатьох така директива збентежила. Адже правила про допущення школярів без щеплень до занять неодноразово змінювалися.

До виборів у березні 2018 року уряд зобов’язував щепити дітей у підготовчих групах дитячого садка від 10 захворювань. У вересні 2018-го Міністерство охорони здоров’я зупинило реформи й запропонувало вакцинацію за бажанням.

Міністр охорони здоров’я Джулія Глільйо сказала, що в батьків ще є час прищепити своїх нащадків. Як писало видання Gizmodo, у Болоньї батьки 300 дітей не надали сертифікатів про щеплення, тому малюки не змогли потрапити в садок.

Італія — одна з країн, де панує думка, що вакцинація від деяких захворювань, зокрема кору, свинки і краснухи, може провокувати розвиток аутизму й синдрому дефіциту уваги.