Закон і Бізнес


Право на запізнення


№10 (1412) 16.03—22.03.2019
7059

Чоловік запізнився на засідання, тому пішов до за його відсутності, тож він вирішив бути поруч, коли законниця вершитиме його долю.


Суддя Господарського суду Дніпропетровської області Анастасія Соловйова розглядала справу за позовом Криворізької міської ради проти фізичної особи — підприємця про стягнення заборгованості за оренду землі. На підготовче засідання відповідач не з’явився, хоча був належно повідомлений під розписку. Тому засідання провели за його відсутності. Після того, як заслухали представника міськради, А.Соловйова пішла до нарадчої кімнати. І тут з’явився відповідач.

Замість вибачень за запізнення більше ніж на 20 хв., він подався просто до судді з претензіями. Її помічниця повідомила, що та перебуває в нарадчій кімнаті, однак на громадянина це не справило враження й він сміливо рушив далі. Таку поведінку підтверджує зйомка з камер відеоспостереження.

Коли володарка мантії спробувала пояснити, що його присутність у нарадчій кімнаті не можлива, непокірний відповідач почав знімати її на телефон. Однак і цим не обмежився. Спершу висловив глибоке обурення тим, що засідання провели без нього. А тоді попросив викликати голову суду й поліцію.

Оскільки таємницю нарадчої кімнати порушили, А.Соловйова оголосила перерву й вирішила після неї продовжити підготовче засідання. Проте на поведінку настирливого відповідача поскаржилася до Вищої ради правосуддя (№1223/0/6-19).