Закон і Бізнес


Комітет ВР підтримав легалізацію марихуани в медичних цілях


21.03.2019 17:00
2716

Комітет Верховної Ради України з питань прав людини підтримав петицію про законодавче врегулювання медичного канабіса, що набрала на сайті парламенту понад 25 тисяч голосів. Тепер депутати напрацюють законопроект про легалізацію медичної марихуани.


Про це «ЗіБ» повідомив представник Уповноваженого з прав людини з питань партнерства з інститутами громадянського суспільства Андрій Мамалига, що взяв участь у засіданні Комітету  ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, де було розглянуто петицію за легалізацію медичного канабісу.

Як зазначили в прес-службі омбудсмена, депутати вирішили створити робочу групу з розробки відповідного законопроекту, необхідного для легалізації вирощування, переробки канабісу  та виробництва з нього медичних ліків.

Також на комітеті вирішили звернутися до Кабміну з проханням розглянути можливість внесення змін до переліку наркотичних засобів, відповідно до якого використання канабіса в Україні заборонено в медичних і дослідницьких цілях. Тобто канабіс пропонують дозволити використовувати для лікування, при цьому він залишиться наркотичним засобом.

Якщо марихуану легалізують з медичною метою, багато тяжкохворих зможуть полегшити біль та перебіг своєї хвороби, приймаючи препарати на основі медичного канабісу.

Закон і Бізнес