Закон і Бізнес


Швидкість понад усе


№11 (1413) 23.03—29.03.2019
5246

Той, хто пропонував хабар, заявив про власну незацікавленість у результаті розгляду справи. Йому байдуже, хто виграє, тільки б усе відбулося якнайшвидше, адже він готовий до апеляції. А тим часом стосовно судді вже другий рік триває розслідування.


У провадженні Альони Мазур з Окружного адміністративного суду м.Києва перебуває справа за позовом особи проти департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції про зобов’язання вчинити дії. Колишній чоловік судді, котрий працює адвокатом, отримав повідомлення в «Телеграмі», в якому невідомий абонент просив його пришвидшити розгляд справи та в разі згоди пообіцяв обговорити фінансові питання. Дані правника він знайшов у реєстрі.

Також загадковий незнайомець повідомив, що його мало цікавить результат розгляду справи, адже він налаштований подавати апеляцію. Однак йому потрібна швидкість, оскільки суддя 2 роки не може вийти з підготовчого провадження й він шукає варіанти зрушити справу з місця.

Такі дії А.Мазур уважає тиском, тому і повідомила про це до Вищої ради правосуддя (№1192/0/6-19). Хоча суддя точно не може сказати, хто це був, але має певні підозри. Незнайомцем міг бути позивач, адже він не раз виловлював невдоволення та скаржився на суддю до ВРП.

Скриншот повідомлень, які отримав її колишній, А.Мазур додала до заяви. Аналогічну скаргу на спробу підкупу отримав Генеральний прокурор.