Закон і Бізнес


Телемедицина, право, етика: про що говорить досвід Бразилії


Eдуардо Дантас виступить із доповіддю на Міжнародній конференції «Медицина: закон і бізнес».

19.03.2019 09:16
2888

В Україні сьогодні реалізується 517 нових проектів амбулаторій з можливостями телемедицини. В уряді стверджують, що сімейний лікар з глибинки матиме можливість отримати поради у колег, не відправляючи пацієнта до обласної лікарні чи в столицю.


Водночас, існують побоювання, що телемедициною та іншими інноваціями замінять базову медичну допомогу…

Крім іншого, нові технології також змушують приватні медичні заклади шукати відповіді на юридичні питання: захист персональних даних пацієнта, відповідальність за шкоду, спричинену некоректною роботою обладнання, тощо.

Втім, Україна далеко не перша впроваджує новітні технології у сфері медичного обслуговування. Телемедицина вже допомагає долати відстані у найбільшій країні Південної Америки – Бразилії. Там упроваджено технічні рішення, які дозволяють проводити висококваліфікованими лікарями віртуальні прийоми хворих: оглядати їх, спілкуватися, вивчати результати аналізів та надавати місцевим лікарям рекомендації.

Про бразильський досвід впровадження телемедицини, її переваги та недоліки, інші новітні технології та їх вплив на медичну етику і право, розповість член спеціальної комісії з медичного права федеральної ради адвокатів Бразилії Eдуардо Дантас. Він виступить із доповіддю на Міжнародній конференції «Медицина: закон і бізнес», що відбудеться у Києві, 16 квітня.

Практикуючий адвокат з 20-річним досвідом у питаннях медичного права, Едуардо також обіймав посаду віце-президента Всесвітньої асоціації з медичного права. Він є автором чотирьох монографій з медичного права.

Організаторами конференції виступили інформаційно-освітня і юридична платформа європейського зразка Київський медико-правовий кластер і одне з найстаріших видань правової спрямованості «Закон і Бізнес».  Формат заходу передбачає максимально практичні теми доповідей, які будуть цікаві для власників і керівників медичних установ усіх форм власності їхніх юрисконсультів, лікарів, а також представників фармацевтичних компаній і постачальників медичного обладнання.

Докладніше дізнатися про спікерів та програму Міжнародної конференції «Медицина: закон і бізнес», а також зареєструватися для участі можна на офіційному сайті заходу.

Закон і Бізнес