Закон і Бізнес


Корупція долається не судами, – Власенко


19.03.2019 16:30
3375

Сенс боротьби з корупцією не полягає у збільшенні кількості органів, які до неї долучаються. У наших правоохоронців є така методика у роботі — відволікання на негідний об’єкт. Як такий «негідний» об’єкт, на мій погляд, суспільству запропонували новий спецсуд.


Таку думку, оцінюючи появу Вщого антикорупційного суду, висловив в інтерв’ю виданню «Закон і Бізнес» голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко.

Він  зізнається, що ідея поєднання двох судів під одним дахом з вивіскою ВАКС  була  для нього незрозумілою від самого початку і додає: «Це ставить під сумнів конституційність прийнятого закону, оскільки акт найвищої юридичної сили не передбачає інституту судового нагляду».

На його думку, коли один і той самий суд переглядає свої рішення, це і є нагляд, хоча він і погоджується з твердженням, що не може існувати вищого суду без нижчих ланок і вважає таку побудову штучною.

Через ВККС та ВРП до ВАКС призначають лояльних судів і навіть іноземні експерти не можуть цьому завадити, оскільки в кінцевому підсумку ВККС складатиме рейтинги, а ВРП вноситиме рекомендації Президенту про призначення суддів ВАКС .

«Антикорупційний суд не допоможе подолати корупцію, всупереч розхожим думкам про це. Корупція долається не судами. Вони — додатковий інструмент для боротьби із цим явищем», - впевнений нардеп.

Повну версію інтерв’ю можна подивитись тут.

Закон і Бізнес