Закон і Бізнес


Справедливість і закон


№11 (1413) 23.03—29.03.2019
4756

Народні депутати взялися за врегулювання питання щодо відмови від комерційного обліку природного газу за вже встановленими загальнобудинковими лічильниками.


Пакет відповідних змін передбачено в проекті «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (№8092-д). Ідеться про можливість відмови від такого обліку за вже встановленими загальнобудинковими лічильниками газу.

У разі прийняття акта пожильці матимуть право проголосувати за відмову від уже встановленого лічильника простою більшістю. Зазначене рішення разом із заявою уповноваженої власниками особи подається суб’єкту господарювання, що здійснює розподіл газу на відповідній території.

За результатами розгляду заяви суб’єкт приймає рішення, де зазначається дата, з якої змінено порядок обліку газу та вносяться відповідні зміни в особові рахунки абонентів бази даних суб’єкта. Якщо законопроект отримає достатню підтримку парламентарів, то буде покінчено з позбавленням мешканців права на справедливу оплату газопостачання.