Закон і Бізнес


Фото на тлі

Експерти назвали найкращі пам’ятки старовини для туристів


Площа Іспанії в Севільї — це міський ансамбль в неомавританському стилі, що з’явився напередодні Іберо-американської виставки 1929 року.

№10 (1412) 16.03—22.03.2019
3713

Он-лайн-сервіс Stasher опублікував рейтинг найкращих визначних пам’яток світу. Фахівці враховували відгуки на TripAdvisor і Google, час у дорозі до найближчого аеропорту, критерій безпеки і популярність в Instagram.


Відразу 8 об’єктів отримали максимальний бал (10) за відгуками туристів на TripAdvisor. Але на першій позиції в рейтингу за сумою всіх оцінок автори дослідження розташували площу Іспанії в місті Севілья. На другому місці опинилася альпійська вершина Маттерхорн у Швейцарії, на третьому — історичний парк розваг Пюї-дю-Фу на заході Франції.

Також до п’ятірки найкращих визначних пам’яток увійшли Кордовська соборна мечеть в Іспанії та мечеть шейха Зайда в Абу-Дабі. А ось музей Вінсента ван Гога в Амстердамі розмістився на 6-му місці в результаті, але виявився найпопулярнішим серед користувачів Instagram.

Геотермальний комплекс Блакитна Лагуна в Ісландії став 7-м, але був визнаний найбезпечнішим місцем разом з мечеттю в Абу-Дабі та Бурдж Халіф у Дубаї. А грецький Акрополь в Афінах опинився в лідерах за показником зручності для розміщення туристів.

Замикають топ-10 будівля парламенту в Будапешті та Національний парк Грейт-Смокі-Маунтінс у США. До речі, останній найбільш популярний за відгуками мандрівників у Google. А, наприклад, собор святого Сімейства в Барселоні поділив 24-е місце з Ермітажем у Санкт-Петербурзі.

Прикметно, що серед сотні визначних пам’яток майже чверть, на думку авторів дослідження, розташована в Сполучених Штатах, 8 — у Франції, по 6 — в Китаї та Великій Британії, по 5 — в Іспанії й Італії (враховуючи собор святого Петра, який, як відомо, розміщений у Ватикані, а не в Італії).