Закон і Бізнес


Ігри з годинником

Європарламент закликав уже цього року не переводити стрілок


№10 (1412) 16.03—22.03.2019
3574

Єврокомісія запропонувала скасувати щорічний перехід на літній час. Але в деяких країнах переведення годинників може зберегтися. Така перспектива стривожила авіакомпанії.


Представник Міжнародної асоціації повітряного транспорту Філіпп Морен вважає, що погоджувати розклад рейсів і графіки екіпажів буде надзвичайно важко, тому в небі може виникнути хаос.

«Якщо, наприклад, Франція та Німеччина опиняться в різних часових поясах, то під час польоту з Амстердама в Страсбург доведеться 3 рази переводити годинник, — цитує Ф.Морена Euronews. — Тому нам потрібен скоординований підхід і більше часу».

Близько 84% опитаних Єврокомісією в серпні 2018 року висловилися за скасування переходу на літній час і назад на стандартний. Посилаючись на наукові дослідження, Європарламент відзначив у резолюції, що негативних наслідків такої практики більше, ніж позитивних, зокрема для сільського господарства і безпеки дорожнього руху.

Багато організацій з різних країн говорять, що зміна часу двічі на рік має згубні наслідки для здоров’я людей,   особливо літніх і дітей.

Євродепутати зауважили: якщо з переведенням годинників серед країн-членів виникне плутанина, то координація різних сфер діяльності завершиться не раніше від 2021 року.