Закон і Бізнес


Депозит для фрілансера: топ популярних програм від UKRSIBBANK


14.03.2019 18:23
1871

Фріланс давно виріс у самостійний напрямок підприємницької діяльності. За даними статистики, на 2018 рік в Україні їм займаються більше ніж 15% населення вікової групи 20–35 років. Середня дохідність фрілансера становить 22–27 тисяч гривень на місяць. Цього, як показують дослідження банків, достатньо для початку формування фінансової «подушки». Залишається визначитися зі способом оформлення вкладу.


Які варіанти є у фрілансера?

Найбільші фінансові структури країни, починаючи з лідера ринку за показником індексу лояльності, АТ «УКРСИББАНК», пропонують самозайнятим підприємцям одне з двох рішень.

  1. Оформити депозит для бізнесу (комерційні пропозиції для бізнесу можна знайти на сторінці my.ukrsibbank.com/ua/sme/). Необхідно зареєструватися як фізична особа-підприємець (ФОП) й укласти договір на обслуговування в одному з відділень банку.
  2. Зробити внесок як фізична особа. Для цього реєстрації не потрібно, але працювати за офіційними договорами з міжнародними проектами не вийде.

Обидва рішення при певних обставинах мають сильні й слабкі сторони. Розглянемо їх для кращого розуміння ситуації.

Депозит від приватної особи

Оформити депозит як громадянин України (або нерезидент з тимчасовою реєстрацією) можна особисто, завітавши до відділення, або онлайн через сервіс Ukrsib Online. В останньому випадку ви вже повинні бути клієнтом банку (користуватися кредитною або дебетовою карткою, обслуговувати кредит готівкою).

Якщо депозит — перший продукт в банку з європейським капіталом, то оформити його можна у відділенні. Після чого вкладник отримає картку й зможе пройти реєстрацію в системі інтернет-банкінгу.

Переваги:

Рішення підходить бізнесменам-новачкам, зайнятим розвитком проектів із застосуванням IT-технологій, а також фрілансерам, що співпрацюють лише з українськими партнерами. Депозит для фізичних осіб акумулює тимчасово вільні кошти мінімум на 3 місяці. Це потрібно враховувати.

Підприємницький внесок

Пропозицій для представників середнього та малого бізнесу з реєстрацією ФОП у компанії UKRSIBBANK більше. Щоб розглянути варіанти, переходьте на сторінку та обирайте розділ «Депозити». Тут зупинимось лише на основних плюсах вибору:

Управляти підприємницьким внеском користувач може через інтернет-банкінг для ФОП, систему StarAccess Launcher. ПО працює в браузері та через клієнт (установчу програму). Для реєстрації в StarAccess необхідно завантажити й встановити утиліту, сформувати електронний ключ (простий алгоритм з підказками) та зареєструвати його в банку, відвідавши відділення. Тільки після цього ви можете зайти в особистий кабінет, відслідковувати суми, нарахування тощо.

PROMOTED