Закон і Бізнес


У НШСУ розповіли, як організувати кадрову роботу в судах в умовах реорганізації


14.03.2019 17:04
4513

14 березня в місті Вінниці Національна школа суддів України у співпраці провела семінар для працівників апаратів місцевих судів Вінницької області на тему: «Організація роботи служби управління персоналом у судах під час реорганізації судів».


Розпочато семінар з обговорення проблемних питань проходження державної служби в судах, умов та порядку прийняття на державну службу і звільнення з неї, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НШСУ.

Свою доповідь щодо  цих питань аудиторії представили начальник Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Костянтин Герасимюк та головний спеціаліст-юрисконсульт цього ж управління Сергій Починок.

Начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк та заступник керівника апарату Хмельницького апеляційного суду Наталія Гуменюк  роз’яснили учасникам семінару, як організувати ефективну роботу кадрової служби під час та після реорганізації суду, оперативно підготувати всі необхідні кадрові документи, визначити структуру та штатний розпис новоутвореного суду, утворити структурні підрозділи. Також присутні обговорили актуальні питання щодо звільнення, переведення суддів і працівників апарату у зв’язку з реорганізацією, оцінювання результатів службової діяльності та ведення діловодства з питань запобігання і виявлення корупції.

Керівник апарату Вінницького апеляційного суду Наталя Король поділилася власним досвідом і презентувала аудиторії правила, порядок та особливості підготовки першочергових розпорядчих актів щодо організації роботи новоутвореного суду, а також правил внутрішнього службового та трудового розпорядку.

Про чіткі критерії планування роботи та особливості дій служби управління персоналом у судах під час реорганізації розповіла начальник відділу по роботі з персоналом Сьомого апеляційного адміністративного суду Альона Тищишин, яка поділилася порадами, як досягти позитивних результатів та уникнути помилок у ліквідаційній процедурі.

Завідувач сектору по роботі з персоналом територіального управління Державної судової адміністрації України в Вінницькій області Олег Рудик ознайомив  з особливостями процедури проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців з урахуванням специфіки судової системи та обговорив проблемні питання, що виникають у процесі проведення конкурсу.

На завершення семінару присутні обмінялися своїми думками, отримали корисні практичні рекомендації від викладачів та відповіді на всі свої запитання.

Закон і Бізнес