Закон і Бізнес


Суд просять визнати роботу ГРМЕ нелегітимною


13.03.2019 15:36
2869

Роботу Міжнародної ради громадських експертів поставили під сумнів та просять Окружний адміністративний суд міста Києва визнати нечинним її Регламент.


Сьогодні, 13 березня, відбулось підготовче засідання у справі за позовом до Громадської ради міжнародних експертів щодо визнання протиправним та нечинним її Регламенту, який затверджено  4 січня 2019 року, передає «ЗіБ» з посиланням на прес-службу ОАСК.

 У якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, судом залучено  Вищу кваліфікаційну комісію суддів України.

Через неявку відповідача у судове засідання та відсутність інформації щодо місцезнаходження Міжнародної ради громадських експертів, судом відкладено  підготовче засідання до 17 квітня 2019 року.

Окрім цього, ухвалено звернутись до Державної судової адміністрації України з метою витребування інформації щодо виконання ч.12 ст.9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд України» в частині, що стосується організаційно-технічного забезпечення діяльності Міжнародної ради громадських експертів для з’ясування місцезнаходження відповідача з метою  належного повідомлення про розгляд адміністративної справи.

Нагадаємо, що  ГРМЕ була утворена ВККС як її допоміжний орган для сприяння їй у підготовці рішень з питань призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду України.

Закон і Бізнес