Закон і Бізнес


Мінрегіонбуд взявся покращувати будівельні норми автодоріг


11.03.2019 17:31
2280

Після потрапляння заступника міністра інфраструктури Віктора Довганя в аварію через поганий стан траси Н09 на Закарпатті, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вирішило зобов'язати використовувати модифікований бітум при будівництві доріг.


Для цього міністерство вирішило відкоригувати Державні будівельні норми для доріг міжнародного і національного значення (ДБН В.2.3-4-2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина II. Будівництво»), передає «Закон і Бізнес» із посиланням на Урядовий портал.

Нові норми в ДБН, які зараз розробляє ДП «ДерждорНДІ», зобов'яжуть будівельників використовувати модифіковані бітуми для дорожніх покриттів з асфальтобетону.

Як повідомляє відомство, матеріал стійкий до спеки і холоду, а також відомий своєю міцністю та еластичністю. І це, за оцінками експертів, підвищить термін експлуатації доріг на 20%.

Нагадаємо, заступник міністра потрапив в аварію 10 березня: через ями на дорозі в автомобіля в якому їхав чиновник, відвалилося колесо і він вилетів в кювет.

Закон і Бізнес