Закон і Бізнес


Доступність для всіх


№9 (1411) 09.03—15.03.2019
3441

Кожна людини має відчувати себе повноцінним членом суспільства та вільно користуватися соціальною інфраструктурою. Це включає в себе й забезпечення безперешкодного доступу до правосуддя людей з інвалідністю.


На цьому наголосив голова Житомирського апеляційного суду Юрій Жизнєвський під час семінару-тренінгу для законників області «Інклюзивний суд: основні поняття та шляхи розвитку». Він розповів про те, що зроблено в суді в цьому напрямку, поділився планами щодо подальшого вдосконалення приміщень установи для вільного доступу маломобільних груп населення.

Як повідомили у прес-службі суду, перший блок тренінгу стосувався загальних понять про правовий статус людей з інвалідністю, інклюзії, етики спілкування. У другому розглядалися шляхи побудови інклюзивної установи, її доступності — транспортної, інформаційної та архітектурної, а також універсального дизайну й розумного пристосування середовища.

Начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Житомирській області Василь Морей доповів, які заходи вжиті у місцевих судах області для належного доступу до них людей з інвалідністю.