Закон і Бізнес


Трудові відносини


№9 (1411) 09.03—15.03.2019
4804

Міністерство соціальної політики ініціювало обговорення пропозиції щодо внесення змін до трудового законодавства. У разі їх прийняття будь-які договірні відносини можуть бути перекваліфіковані в трудові.


Ці, а також інші не менш революційні зміни викладені в проекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці». Зокрема, пропонується визначити на законодавчому рівні поняття трудових відносин та ознаки їх наявності.

Перекваліфіковувати в трудові будь-які договірні відносини пропонують за наявності хоча б трьох або більше із запропонованих ознак.

Першою ознакою трудових відносин є сплата роботодавцем винагороди два або більше рази на місяць (при цьому є намір прирівняти натуральну допомогу до грошової). Наступною — виконання роботи особою, котра має певну кваліфікацію, під контролем іншої особи.

Дещо дивною виглядає пропозиція вважати цивільно-правові відносини трудовими в разі, якщо винагорода за виконувану роботу є єдиним джерелом доходу людини або становить 75% і більше від її доходу протягом півроку.

Так само трудовими визнаватимуться відносини, якщо робота виконується на конкретному робочому місці відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку. Або ж якщо виконується робота, подібна до заняття штатних працівників.

Крім наведеного, можуть ураховуватися забезпечення працівника необхідними засобами виробництва та тривалість робочого часу.