Закон і Бізнес


Агресивні відвідувачі


№9 (1411) 09.03—15.03.2019
4310

Суддя поскаржився на особу, яка його переслідує та зриває засідання. Жінка кричить, звинувачує його в покриванні правоохоронців. І навіть коли він залишає залу засідань, біжить за ним у хол, голосно обурюючись.


Володимир Стригуненко з Балаклійського районного суду Харківської області потерпає від скандалістів. Недавно він уже скаржився на відвідувачку, яка зірвала засідання, а потім кричала йому в спину.

Історія повторилася. В.Стригуненко розглядав заяву про відвід слідчого. Разом із заявницею прийшла її знайома, яка під час розгляду стала вигукувати, що він «кришує ментів» і бере в поліції гроші. Не змігши перекричати відвідувачку, законник відклав засідання. Проте, навіть коли чоловік вийшов у хол, вона не зупинялась і голосно висловлювала свої думки.

На наступному засідання особа з’явилася знову, але цього разу вдалося встановити її ім’я.

Крім того, між цими двома засіданнями хтось поповнив йому номер телефону, який він використовує виключно в робочих цілях, на 100 грн. Цей факт, на думку В.Стригуненка, можуть використати для того, щоб його скомпрометувати.

Суддя заявив, що протягом останніх років постійно стає жертвою таких осіб, розглядаючи їхні численні скарги. Словесні перепалки, які виникають між суддею та агресивними відвідувачами, знімають на відео й наповнюють ними соцмережі. Тому він звернувся до голови Вищої ради правосуддя (№740/1/6-19), до голови Ради суддів та Генерального прокурора, просячи захистити його гідність та забезпечити достойні умови праці.