Закон і Бізнес


В НААУ назвали інструмент захисту прав адвокатів


04.03.2019 16:54
2433

Конвенція Ради Європи щодо професії адвоката має стати міжнародним інструментом захисту гарантій адвокатської діяльності та дотримання професійних прав у національному законодавстві.


Про це заявив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій під час 47-ої конференції президентів адвокатур Європи, яку щорічно проводить Асоціація адвокатів Австрії, передає «ЗіБ» з посиланням на прес-службу НААУ.

В.Гвоздій повідомив про зростання інституційного тиску на адвокатуру в Україні впродовж 2018 року. Найбільший виклик для адвокатури становила загроза ухвалення нової редакції профільного закону.

Окрім адвокатури, тиску піддалися і нотаріуси, перед якими постала перспектива суттєвого обмеження права на професійну діяльність через надання права вчиняти нотаріальні дії та здійснювати державну реєстрацію уповноваженими особами.

У своєму виступі заступник Голови НААУ наголосив на тому, що міжнародні партнери надали дієву підтримку для протидії спробам ухвалити новий профільний закон, який загрожував ліквідацією незалежної адвокатури в Україні. У цьому контексті він нагадав про лист спеціального доповідача ООН з питань незалежності суддів та адвокатів стосовно законопроекту №9055, а також звернення Ради правничих та адвокатських товариств Європи.

Також В.Гвоздій заявив, що Конвенція Ради Європи щодо професії адвоката стане реальною допомогою для юридичної професії у гарантуванні її незалежності на довгі роки.

Закон і Бізнес