Закон і Бізнес


Суб’єкти непризначення


№8 (1410) 02.03—08.03.2019
4695

До суду надійшли чергові позови, що стосуються складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Зокрема позивач просить зобов’язати голову Державної судової адміністрації та омбудсмена призначити на вакантні, як він уважає, посади нових членів ВККС.


Як повідомили в Окружному адміністративному суді м.Києва, окрім цього, серед позовних вимог позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність, як голови ДСАУ Зеновія Холоднюка та уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денисової щодо не призначення членів комісії у грудні 2018 року.

Крім того, суд просять зобов’язати Раду адвокатів України оголосити проведення з’їзду для заповнення своєї квоти у ВККС через збіг повноважень у голови комісії Сергія Козьякова, якого призначав міністр юстиції. На думку позивача, РАУ мала провести такий з’їзд ще у жовтні минулого року. Адже за законом ця квота після завершення повноважень у С.Козьякова перейшла до адвокатського самоврядування.

Наразі, суд вирішує питання про відкриття провадження за даними адміністративним позовами.

Як повідомляв «ЗіБ», раніше до ОАСК надійшли позови щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова, Станіслава Щотки та Тетяни Весельської повноважень членів ВККС. На думку позивача, у них закінчився 4-річний термін повноважень.