Закон і Бізнес


Долаючи «доброчесників»


№8 (1410) 02.03—08.03.2019
4474

Ще троє суддів господарської юрисдикції припинили участь у конкурсі до Касаційного господарського суду. Натомість продовжують змагання за посади 3 нинішні члени Вищої ради правосуддя.


У Вищій кваліфікаційній комісії суддів завершуються останні співбесіди з претендентами на посади в касаційних судах у складі ВС. Так, минулого тижня кандидати з-поміж діючих суддів, як правило, розбирались із зауваженнями «доброчесників».

Наприклад, із 12 кандидатів до КГС, які проходили співбесіди в останній тиждень, 8 переконали комісію в здатності здійснювати правосуддя в КГС. Отже, члени ВРП Ігор Бенедисюк, Наталя Волковицька та Тетяна Малашенкова, продовжують змагання. Судді Вищого господарського суду Надія Губенко, Ольга Кролевець і Сергій Могил також знайшли підтримку ВККС.

Не поталанило їхнім колегам Олексію Євсікову і Борису Полякову та колишньому голові Судової колегії в господарських справах ВСУ Івану Шицькому. Вони, а також один адвокат, припинили участь у конкурсі, бо комісія не спромоглася подолати «вето» ГРД, хоча колегії були на боці кандидатів.

Загалом із 235 кандидатів до ВС, які продовжили боротьбу після першого етапу добору, за результатами співбесід станом на 26 лютого із конкурсу вже вибуло 46.