Закон і Бізнес


Резолюцію З’їзду адвокатів щодо проекту 9055 довели до нардепів


26.02.2019 12:25
3076

З’їзд адвокатів закликав парламент не підтримувати президентський проект закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (№9055) та повернути документ на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.


Цю резолюцію З’їзду адвокатів України, ухвалену 15 лютого 2019 року, Національна асоціація адвокатів України направила Голові Верховної Ради та всім народним депутатам, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НААУ.

«Поданий до парламенту законопроект № 9055 може призвести до помилкових або очевидно шкідливих правових експериментів, створити хаос у правовому регулюванні адвокатської діяльності, знівелювати уже адаптовані в національне законодавство європейські стандарти. Зокрема, проект закону № 9055 містить загрози знищення інституційної гарантії незалежності адвокатури — адвокатського самоврядування та саморегулювання професії», - ідеться у резолюції.

Позиція З’їзду адвокатів України полягає в тому, що за своїм змістом будь-які зміни до законодавства мають гарантувати подальше наближення адвокатури до європейських стандартів. Пріоритетом у цьому процесі має бути посилення захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності. З’їзд адвокатів України вважає, що прийняття законопроекту № 9055 суперечитиме загальній логіці європейського курсу України, численним міжнародним документам та власне — Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інституцій, затвердженої указом Президента № 276 від 20 травня 2015 року.

Докладніше про документ можна дізнатися за посиланням.

Закон і Бізнес