Закон і Бізнес


Невідомі намагались підірвати чоловіка судді у власному гаражі


22.02.2019 13:41
4978

Суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Валерія Рибакова заявила про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя у вигляді погроз та насильства щодо членів її родини.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі ВРП.

За повідомленням судді, 31 січня 2018 року близько 18 години, в гаражі, який належить їй, сталося два вибухи, ймовірно від кинутих невідомою особою гранат. Внаслідок вибухів чоловік судді отримав тілесні ушкодження у вигляді мінно-вибухової травми та множинних осколкових поранень обох гомілок. Крім того, було пошкоджено сам гараж та автомобіль судді. Суддя зазначає, що після вказаної події в соціальних мережах з’явилися коментарі та заклики щодо вчинення розправи над суддями.

У той же день В.Рибакова звернулася до місцевої поліції та було розпочато провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15 (замах на злочин), частиною першою статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, за фактом замаху на вбивство чоловіка судді.

Також 1 лютого 2018 року за повідомленням судді внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) та частиною другою статті 378 (умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя, розглянувши повідомлення судді Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області В.Рибакової, ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину.

Закон і Бізнес