Закон і Бізнес


Небажані гроші


№7 (1409) 23.02—01.03.2019
6729

Терорист поповнює телефонні рахунки служителів Феміди. Не всім щастить однаково, комусь надходить більше, а комусь менше. Проте такі подарунки радості не приносять, а лякають своєю незрозумілістю.


Олексієву Плахову зі Східного апеляційного господарського суду не щастить. Він постійно зазнає тиску. Спершу представник одного товариства заявив судді відвід, приєднавши до заяви як аргумент декларацію служителя Феміди, роздруковану із сайту НАЗК.

Потім адвокат зажадав провести опитування щодо суддівських витрат. Цим він вирішив не обмежуватись, а отримати від О.Плахова через канцелярію суду повний фінансовий звіт про життя законника та його благовірної. Навіть перелічив пункти, щодо яких хотів би отримати інформацію: суму кожної витрати, її мету (наприклад продукти чи засоби гігієни) та як суддя розрахувався — готівкою чи картою.

Одного разу, під час розгляду справи якогось підприємства, невідомий переказав на телефонну картку судді 1000 грн. Потім на роботі О.Плахов дізнався, що загадковий терорист поповнив рахунок не лише йому, а й колезі, тільки сума була наполовину меншою.

Згодом одна зі сторін процесу офіційно підтвердила свою причетність до поповнення рахунків, заявивши, що суддя не може бути об’єктивним, адже має перед ним заборгованість.

Усі ці дії О.Плахов трактує як тиск і простить у Вищої ради правосуддя його захистити (№705/0/6-19).