Закон і Бізнес


Гречківський та Маловацький переобрані членами ВРП


15.02.2019 23:35
4654

З’їзд адвокатів України, що проходить сьогодні у Львівській області, обрав Павла Гречківського та Олексія Маловацького членами Вищої ради правосуддя.


За Гречківського проголосували 161 делегат із 178, які брали участь у голосуванні, за Маловацького проголосували – 142 голоси, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НААУ.

До  бюлетеню був також включений адвокат Тарас Будз, який був обраний делегатом зїзду від Тернопільської області. Він отримав 36 голосів.

Кандидати Євген Огарков та Наталя Алпатьєва не потрапили до бюлетеню, оскільки у відкритому голосуванні не набрали необхідних 20% підтримки делегатів з’їзду для включення до бюлетеню. Делегати з’їзду включаються до бюлетеня автоматично.

Вища рада правосуддя направила до з’їзду адвокатів результати спеціальної перевірки кандидатів. Перешкод для обрання до ВРП не було встановлено для жодного кандидата.

У НААУ повідомили, що Інститут держави і права імені Корецького, Інститут законодавства Верховної Ради надали наукові висновки, відповідно до яких пояснили, що обмеження для обрання до ВРП обиратися двічі поспіль встановлено для членів ВРП, які були обрані до цього органу після набуття чинності закону «Про Вищу раду правосуддя». Таким чином, зїзд адвокатів вперше обрав своїх представників на основі нового законодавства, прийнятого в ході реалізації судової реформи.