Закон і Бізнес


На гачку прокуратури


№6 (1408) 16.02—22.02.2019
4509

Якщо проти особи відкрили кримінальне провадження, то логічно, що їй невдовзі мають оголосити про підозру. Проте в прокуратурі вирішили, що цього можна не робити, аби тримати суддю на гачку.


Андрій Антонов із Київського районного суду м.Полтави направив одразу 3 повідомлення про втручання в його діяльність. Річ у тім, що в його провадженні перебувала резонансна кримінальна справа, розгляд якої тривав 4 роки, попри те, що засідання призначалися щотижня.

Урешті-решт через неявку прокурорів для участі в судових дебатах на 7 засідань поспіль А.Антонов постановив ухвалу про закриття провадження. Того ж дня представники ГПУ повідомили на брифінгу про внесення до ЄРДР відомостей щодо скоєння суддею злочину, відповідальність за який передбачено в ст.375 Кримінального кодексу.

«Досудове розслідування триває понад 5 місяців. Невручення повідомлення про підозру протягом цього часу може свідчити про його неефективність та упередженість працівників прокуратури», — констатував заступник голови ВРП Вадим Беляневич, який доповідав питання.

Тож Рада звернеться до ГПУ, аби дізнатися про перебіг розслідування цього злочину. Проте що змінить відповідь прокуратури для самого судді?