Закон і Бізнес


Хтось один збожеволів


№6 (1408) 16.02—22.02.2019
13357

Адвокат пред’явив документи, в яких від імені законниці написано дивні речі, та попросив провести щодо неї психіатричну експертизу. Суддя вважає таку поведінку тиском і просить захисту.


У Наталі Арапіної з Дніпровського районного суду перебуває адміністративна справа за позовом проти комунального підприємства. У вересні відбулися судові дебати, під час яких позивач заявив судді відвід.

Через 2 місяці слухання відновилось, а ще через 2 Н.Арапіна знову отримала заяву про відвід. Підставу для відводу правник указав таку: кілька місяців тому він подав заяву про залучення судді до участі в спорі як третьої особи, що не заявляє самостійних вимог. Крім того, начебто в нього є документ, в якому жінка стверджує: «Я, суддя Арапіна, є настільки заінтересована в розгляді спільної справи, що бажаю самостійно розглядати заяви за моєю участю…»

Заяву про відвід відхилили. Проте через кілька днів позивач направив до суду заяву про призначення психіатричної експертизи щодо Н.Арапіної, до якої долучив заяву від імені судді про дозвіл для позивача робити підпис від її імені. Крім того, з’явилася заява, згідно з якою Н.Арапіна взяла самовідвід, хоча насправді не збиралася цього робити.

Такі незрозумілі дії Н.Арапіна вважає тиском на правосуддя, тому поскаржилася до Генеральної прокуратури та Вищої ради правосуддя (№521/0/6-19), попросила вжити заходів.