Закон і Бізнес


Правники обговорять аспекти реалізації адміністративної практики у справах про насильство


13.02.2019 08:49
2120

Відділення Асоціації правників України в Івано-Франківській області 13 лютого проведе круглий стіл, присвячений обговоренню практичних аспектів реалізації адміністративної практики у справах про насильство в сім’ї.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі АПУ, захід відбудеться о 13:30 у м.Івано-Франківськ у приміщенні університету Короля Данила (вул.Коновальця, 35, конференц-зал, 1-й поверх).

Насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. На жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Майже 17 років існував закон «Про попередження насильства в сім’ї», який передбачав заходи та повноваження органів державної влади у запобіганні та реагуванні на факти застосування фізичної сили в родинах. Однак, в реальному житті постраждалі члени сім’ї та діти частіше залишались сам на сам із домашнім терором, і ніякої дієвої реакції від державних органів, як правило, не було.

Необхідність в урегулюванні цього питання назріла вже давно, минулий рік став переломним у питаннях прав людини не лише в Україні, а й у всьому світі.

Серед доповідачів: Наталія Шиманська, Навчально-науковий Юридичний інститут Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, викладач, адвокат; Зоя Сливка, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради; представники поліції Івано-Франківської області.

Закон і Бізнес