Закон і Бізнес


Медіація для юристів


№6 (1408) 16.02—22.02.2019
4112

Експертна група планує до жовтня цього року завершити роботу над підручником «Медіація у професійній діяльності юриста». Після цього він буде презентований у регіонах.


Як повідомляє прес-служба Національної школи суддів, ідея написання підручника виникла невипадково. Адже в розвинутих країнах світу дедалі більшого значення набувають способи альтернативного вирішення спорів, серед яких особливе місце посідає медіація. Широке застосування альтернативних способів вирішення спорів має позитивний ефект як для сторін конфлікту, так і для судової системи держави.

Проте нині в Україні, на жаль, не існує системного підходу до навчання юристів альтернативним способам врегулювання спорів та медіації. Цьому повинен посприяти підручник, що готують науковці, судді та адвокати, які мають досвід застосування медіативних процедур та викладання курсів з медіації.

Його планується видавати у двох частинах. Перша книжка міститиме пізнавально-практичну інформацію про конфліктологію та медіацію, проведення процедури примирення, а також про те, які медіативні навички повинна мати особа, яка застосовує у своїй діяльності такі процедури. Видання розраховане на широке коло юристів. Друга ж книжка призначена для викладачів і стосуватиметься методики викладання курсів з медіації.