Закон і Бізнес


Пальмова шкода


№5 (1407) 09.02—15.02.2019
3568

Експерти ВООЗ застерігають: вживання пальмової олії призводить до ожиріння й розвитку хронічних захворювань, а її виробництво завдає непоправної шкоди природі.


Індустрію з виробництва і продажу пальмової олії автори доповіді порівнюють з тютюновою та алкогольною промисловістю. Причому як за рівнем шкоди для здоров’я і навколишнього середовища, так і обсягом зусиль рекламодавців і лобістів, які в гонитві за прибутком намагаються приховати від споживачів правду.

У 2015 році в США було заборонено використовувати в продуктах харчування небезпечні для здоров’я трансжири. А в 2018-му Всесвітня організація охорони здоров’я виступила з аналогічною рекомендацією для всього світу. Експерти побоюються, що виробники їжі просто замінять заборонені інгредієнти пальмовою олією — дешевим, але не менш шкідливим продуктом, повідомляє Бі-Бі-Сі.