Закон і Бізнес


РСУ збирає пропозиції від судів щодо процесу запровадження ЄСІТС


06.02.2019 15:22
3504

Рада суддів України направила апеляційним судам проект Положення про ЄСІТС для ознайомлення і пропозицій.


Про це «ЗіБ» повідомили в прес-службі РСУ.

Відповідно до вимог Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему затверджується Вищою радою правосуддя за поданням Державної судової адміністрації України та після консультацій з Радою суддів України.

Враховуючи зазначене, з метою ефективної організації процесу запровадження ЄСІТС, узгодження остаточної редакції проекту документу та врахування пропозицій суддів, Рада суддів України направила робочий варіант проекту Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему до усіх апеляційних судів.

Рада суддів України планує вивчити та узагальнити пропозиції, які надійдуть, і обговорити питання надання консультативного висновку щодо відповідних документів на засіданні Ради, що заплановане на 1 березня 2019 року. Співдоповідачами з цього питання мають виступити члени РСУ Наталія Мороз, Дмитро Мовчан і Валерія Чорна.

До речі, саме 1 березня ДСА має розпочати дослідну експлуатацію ЄСІТС, яка наразі працює у тестовому режимі. Проте, вочевидь, що без акту, який регулюватиме функціонування та наповнення модулів системи, її повноцінна робота буде під питанням.

Закон і Бізнес